spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeRusia mută în Meditarana în largul Siriei

Rusia mută în Meditarana în largul Siriei

-

Rusia şi-a întărit prezenţa militară în largul Siriei de teama unei ‘provocări’ a rebelilor urmate de lovituri occidentale împotriva forţelor preşedintelui Bashar al-Assad, a relatat marţi presa rusă, citată de AFP și agerpres.

Două fregate înarmate cu rachete de croazieră Kalibr, capabile să lovească ţinte la sol sau nave de suprafaţă, au fost trimise sâmbătă în Mediterana, scrie Kommersant, citând o sursă anonimă din Statul Major.

În urma acestei desfăşurări, flota rusă dispune de zece nave şi două submarine în largul Siriei, cel mai important contingent de la începutul conflictului, în 2011, notează Izvestia, la rândul său.

Din acest contingent mai fac parte în special un crucişător lansator de rachete, un distrugător destinat luptei anti-submarine şi trei nave de patrulare, mai scrie Izvestia, citând o sursă din Ministerul Apărării.

Armata rusă i-a acuzat sâmbătă pe rebelii sirieni că pregătesc o ‘provocare’ cu arme chimice în provincia Idlib, pentru a face responsabil regimul de Damasc şi a justifica astfel lovituri occidentale asupra poziţiilor forţelor guvernamentale.

Moscova a mai afirmat că serviciile secrete britanice ‘participă activ’ la această ‘provocare’ în Idlib, una din ultimele regiuni care nu se află sub controlul armatei siriene.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img