spot_img
-1.4 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăAnalizeRusia mută cu creșterea prețului mondial al petrolului

Rusia mută cu creșterea prețului mondial al petrolului

-

Decizia Rusiei de a reduce producția de petrol în martie cu 0,5 milioane de barili pe zi poate duce la o creștere de 3-5 dolari pe baril a prețului mondial al petrolului și posibile creșteri la 95-100 de dolari, precum și o scădere a reducerii la petrolul rusesc din Urali, spun experți intervievați de TASS.

- Reclama -

„Decizia Rusiei de a reduce producția va duce la o creștere a prețului petrolului, deoarece acest volum nu poate fi compensat de alți producători”, a menționat Centrul pentru Dezvoltare Energetică. Potrivit experților centrului, mecanismul de reducere va fi același ca și în timpul acordului OPEC+, când companiile rusești au redus proporțional producția, în funcție de volumul producției.

- Advertisement -

„În condițiile creșterii cererii din China și a activității scăzute a producătorilor americani, o scădere a producției în Rusia va sprijini o creștere a prețurilor. La un moment dat, s-ar putea să vedem chiar și vârfuri de peste 95-100 de dolari”, a spus șeful adjunct al Institutului. al Energiei Naţionale Alexander Frolov. În opinia sa, o astfel de decizie va permite și descărcarea capacităților de transport care asigură transportul petrolului pe mare.

Ca urmare a reducerii producției de petrol din Rusia, reducerea la amestecul de petrol din Ural ar putea scădea, a declarat Ronald Smith, analist senior la BCS World of Investments.

- Advertisement -

„O scădere de 0,5 milioane de barili pe zi este semnificativă pentru echilibrul global al cererii și ofertei și ar trebui să conducă la o creștere a prețurilor mondiale la petrol, să zicem, cu 3-5 dolari pe baril, toate celelalte lucruri fiind egale”, a spus Smith.

Cu toate acestea, potrivit lui, de-a lungul timpului, piața poate considera posibile reduceri suplimentare ale producției rusești și, astfel, o primă de risc ar fi inclusă în prețul mondial al petrolului.

„În mod surprinzător, acest lucru ar putea duce și reducerea la Urali, deoarece ar reduce oferta de petrol rusesc pe piață pentru cei capabili și dispuși să-l cumpere. Ar trebui, de asemenea, să reducă cererea pentru transportul său și să reducă primele pentru astfel de transportatori”, el. adăugat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img