spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeRusia lucrează la "mecanisme financiare" alternative cu America Latină

Rusia lucrează la „mecanisme financiare” alternative cu America Latină

-

Rusia lucrează la introducerea unor mecanisme financiare care să fie alternativa la cele occidentale pentru atenuarea riscurilor de sancțiuni în comerțul și cooperarea economică cu America Latină, a declarat purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, în cadrul briefing-ului de miercuri.

- Reclama -

„Lucrăm constant la introducerea unor mecanisme financiare care să fie alternative la cele occidentale în scopul atenuării riscurilor de sancțiuni pentru implementarea cooperării comerciale și economice între Rusia și America Latină. Acestea sunt plăți fără numerar și stabilirea unor relații de corespondent direct între bănci. o serie de alți pași în acest domeniu”, a spus purtătorul de cuvânt.

- Advertisement -

Asemenea abordări sunt discutate „cu partenerii regionali în formate bilaterale și multilaterale, inclusiv pe linia de interfață a intereselor spațiilor de integrare eurasiatică și latino-americană”, a spus Zakharova. „Suntem într-un contact sincer și confidențial cu șefii misiunilor diplomatice ale statelor latino-americane acreditate la Moscova. Aceasta este o linie de semnătură caracteristică a cooperării noastre”, a adăugat ea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img