spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăExterneRusia interzice filmul Child 44

Rusia interzice filmul Child 44

-

Ministerul rus al Culturii a interzis difuzarea pe teritoriul țării a filmului american „Child 44”, acuzând producția că ar prezenta „distorsionat” Uniunea Sovietică și pe cetățenii ruși din epoca stalinistă, transmite independent.md.

Filmul ar fi trebuit să ruleze, începând de vineri, în cinematografele rusești, dar factorii de decizie au apreciat că poporul nu trebuie să-și încarce memoria cu filme care îi portretizează pe cetățenii sovietici „ca pe niște personaje subumane, o masă sângeroasă de orci și vârcolaci”, în vreme ce „Rusia e chiar Modor”, ținutul ficțional întunecat din capodopera lui JRR Tolkein, după cum precizează însuși ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinsky, spune sursa citată.

„Filme precum Child 44 nu trebuie să facă bani de la publicul nostru, cel puțin nu în anul în care se împlinesc 70 de ani de la victoria împotriva fascismului”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Culturii.

„Child 44”, care îi are în rolurile principale pe Tom Hardy, Vincent Cassel și Gary Oldman, prezintă cazul unui criminal în serie ale cărui ținte predilecte erau copiii. Filmul are la bază un roman al scriitorului britanic Tom Rob Simth. Acțiunea se desfășoară în 1952, cu un an înaintea morții lui Stalin. Personajul principal este un anchetator nonconformist care se încăpățânează să prindă asasinul, deși oficialitățile staliniste îi spun răspicat că asemenea crime nu sunt posibile în Uniunea Sovietică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img