spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăExterneRusia începe să retragă trupele

Rusia începe să retragă trupele

-

Rusia va începe retragerea trupelor mobilizate în ultimele săptămâni în regiunea Crimeea, anexată în 2014, şi în apropierea frontierelor Ucrainei.

- Reclama -

Ministrul Apărării de la Moscova anunţ că exerciţiile militare s-au încheiat: ”Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a furniza o apărare credibilă a ţării noastre”, a declarat Serghei Şoigu. El a spus însă că armata rusă este necesar să fie pregătită rapid în cazul unei evoluţii ”defavorabile” a situaţiei, odată cu apropierea manevrelor NATO „Defender Europe”.

Retragerea efectivelor militare ruse suplimentare mobilizate în apropierea frontierelor Ucrainei va începe vineri şi ar urma să se încheie pe 1 mai, conform agenţiei RIA Novosti. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat joi că exerciţiile militare desfăşurate în sud-vestul Rusiei s-au încheiat, astfel că trupele vor începe să revină la bazele militare de care aparţin. „Cred că obiectivele exerciţiilor militare inopinate au fost îndeplinite în totalitate. Militarii au demonstrat abilitatea de a asigura apărarea ţării. Forţele Armate ruse reacţionează în mod adecvat la toate modificările situaţiilor în apropierea frontierelor Rusiei şi în zonele de coastă„, a afirmat Serghei Şoigu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...