Rusia deschide un Centru de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti

0
211

Rusia deschide un Centru de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti, primul eveniment dedicat lansării oficiale a acestei instituţii fiind Festivalul de Film „Puterea Memoriei”, care va începe pe 11 mai, la cinematograful Eforie din Capitală.

Deschiderea Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti a fost anunţată, recent, pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Rusiei în România.

Potrivit respectivului anunţ, primul eveniment dedicat deschiderii Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti va fi Festivalul de Film „Puterea Memoriei”, care va începe pe 11 mai, la ora 18.30, la cinematograful Eforie.

În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul „Noi suntem din viitor”, în regia lui Andrei Maliukov. Programul festivalului include şi filmele „Balada unui soldat”, de Grigori Ciuhrai (prezentat pe 12 mai, de la ora 18.00), şi „Spionul”, de Alexei Andrianov (proiectat pe 12 mai, de la ora 20.00).Pe de altă parte, tot pentru a marca deschiderea Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti va fi organizată, pe 13 mai, de la ora 10.30, masa rotundă „Puterea memoriei”, care va fi „dedicată aniversării a 70 de ani de la victoria în Al Doilea Război Mondial”. Printre invitaţii acestui eveniment, care se va desfăşura la sediul Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură din bulevarul Lascăr Catargiu, numărul 50, se vor număra istorici din Rusia şi România, oameni din domeniu şi veterani, potrivit paginii de Facebook a Centrului, conform Mediafax.

Centrul de Ştiinţă şi Cultură de la Bucureşti este deschis în baza unui acord semnat pe 9 iulie 2013 între Guvernul român şi Guvernul rus.