spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneRusia amenință încă o dată România

Rusia amenință încă o dată România

-

Ţările europene care vor găzdui sisteme antirachetă ale NATO vor fi ţinte prioritare ale Rusiei, avertizează generalul Valeri Gherasimov (foto), şeful Statului Major al armatei ruse, transmite Digi 24.

- Reclama -

La finalul lunii martie, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat că operaționalizarea bazei de la Deveselu se va face până în toamna acestui an. Afirmația a fost făcută în contextul vizitei la București a generalului Philip Breedlove, comandantul suprem al forțelor NATO din Europa.

Am discutat despre cele două comandamente care urmează să se realizeze în România, cel de tip FIU, care va deveni parțial operațional în luna iunie și complet până la sfârșitul anului, și despre comandamentul multinațional de divizie, care va ajunge la capacitate inițială în 2016 și la capacitate completă în 2018. În acest comandamente vor fi prezenți militari din Statele Unite, dar și din alte țări membre NATO”, a mai spus atunci ministrul apărării al României.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...