RUPTURĂ LA VÂRFUL ALDE: Daniel Constantin laudă DNA-ul criticat de Tăriceanu

0

Vicepremierul Daniel Constantin, copreşedinte ALDE, afirmă, la Europa FM, că mesajul său către administraţia publică este să nu se teamă de anchetele DNA, pentru că dacă lucrurile se fac „în regulă” şi legală nu vor exista probleme.

„Dacă ne facem treaba, lucrurile vor fi separate. Şi DNA-ul merge pe activitatea pe care o are şi noi, pe activitatea noastră. Eu aş vrea să dau un semnal foarte clar Administraţiei publice centrale: am trăit trei ani şi jumătate în Guvern, ca ministru al Agriculturii, acum, din nou, la Ministerul Mediului şi am văzut perioade în care oamenii au spus «Domnule, ne temem să mai semnăm ceva…» Nu este cazul”, a spus vicepremierul, făcând referire la declaraţiile unor lideri politice care au spus, de-a lungul timpului, că funcţionarilor le este teamă să mai semneze documente pentru a nu ajunge în faţa instanţei, astfel încât administraţia este blocată.

Copreşedintele ALDE le spune funcţionarilor să nu fie speriaţi dacă sunt în legalitate.

„Acesta este îndemnul meu pe care îl fac către întreaga Administraţie publică. Trebuie să dăm drumul la investiţii, trebuie să pornim motoarele economiei. Nu trebuie să fim speriaţi, pentru că dacă lucrurile se fac în regulă, nu este niciun fel de problemă”, a afirmat, la Europa FM, Daniel Constantin.