spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăhighlightROMPETROL îi acuză pe Ponta şi Cioloş

ROMPETROL îi acuză pe Ponta şi Cioloş

-

Rompetrol așteaptă de mai bine de trei ani acordul statului pentru înființarea unui fond de investiții, dar și răscumpărarea, cu 200 de milioane de dolari a 26,7% din acțiunile deținute de stat la Rompetrol Rafinare, a declarat Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte al KMG International (actuala denumire a Grupului Rompetrol), într-un interviu acordat AGERPRES.

În ultimii trei ani guvernul a fost condus de Victor Ponta şi Dacian Cioloş.

El spune că nu înțelege de ce Guvernul român întârzie înființarea fondului, blocând astfel investiții care ar putea genera locuri de muncă și taxe pentru bugetul de stat.

În ceea ce privește dosarul Rompetrol, compania kahază KazMunaiGaz a primit asigurări din partea instituțiilor statului român, la momentul achiziției Rompetrol, că această companie și-a îndeplinit toate obligațiile față de stat, a mai spus Zhangulov. El susține astfel că procesul legat de dosarul Rompetrol nu ar trebui să afecteze activitatea curentă a companiei, însă, din cauza sechestrului pus pe activele grupului, compania nu poate face investiții.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...