spot_img
3.4 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăDezvaluiriȚiganii FAC BANI din afacerea refugiaților: Refugiații arabi sunt ajutați să ajungă...

Țiganii FAC BANI din afacerea refugiaților: Refugiații arabi sunt ajutați să ajungă în Austria și Germania îmbrăcați în haine tradiționale țigănești

-

Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor ungare si romane ca etnici romi profita de situatia refugiatilor din Ungaria si ii ajuta sa ajunga in Germania, contra unor sume de bani, imbracandu-i in haine traditionale tiganesti, pentru a deruta Politia ungara, informeaza Mediafax.

Presedintele Asociatiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, a declarat, vineri, Mediafax ca a semnalat public aceasta situatie deoarece nu doreste ca Romania sa fie, din nou, „catalogata in mod negativ din partea forurilor europene in ceea ce priveste integrarea romilor”.  

- Reclama -

„Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor maghiare si romane asupra unor fapte care se petrec in cazul refugiatilor aflati pe teritoriul Ungariei. Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate sa ajunga in Austria si Germania de catre romi din Romania, in schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Politia ungara acestea sunt imbracate in haine traditionale tiganesti”, a spus Pascu.

Potrivit acestuia, mai multe persoane de etnie roma din Romania, chiar din judetul Cluj, trec cu autoturismele granita in Ungaria si racoleaza refugiati arabi din Budapesta pe care ii imbraca in haine traditionale tiganesti si ii duc pana la Viena sau la Passau, in Germania.

„Sunt masini cu numere de Romania, iar pasagerii par toti romi, iar politistii unguri sau austrieci ii lasa sa treaca fara probleme. Romii care profita de pe urma refugiatilor incaseaza cam 1.500 de euro de la o persoana refugiata. Pentru copii nu se percepe niciun ban. Printre cetatenii romani care sunt arestati in prezent in Ungaria pentru trafic de fiinte umane sunt si unii de etnie roma”, a subliniat Aurel Pascu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img