spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriRomii amenință Danemarca

Romii amenință Danemarca

-

O campanie recentă a poliției e nedreaptă, argumentează comunitatea romă din Copenhaga, scrie The Copenhagen Post. Campania Danemarcei împotriva persoanelor străine fără adăpost i-a determinat pe străinii fără adăpost, în principal romi, să ia în calcul măsuri drastice, pe măsură ce nemulțumirea lor crește.

Mai mulți străini fără adăpost intervievați de postul TV2 News au declarat că încearcă să strângă probe privind atitudinea dură a Danemarcei în privința străinilor fără adăpost, într-o tentativă de a reclama situația la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Dacă ei vor continua să ne terorizeze, ne vom plânge de situație la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat pentru TV2 News un străin fără adăpost din Copenhaga, pe nume Gabi.
„Toți țiganii vor trimite plângeri.”

Legi mai severe în plan

De când guvernul a decis să adopte o poziție mai severă în chestiunea străinilor fără adăpost, au fost amendate de poliție pentru cerșit și expulzate din Danemarca mai multe persoane.
Poliția s-a mobilizat în total de 45 de ori pentru a evacua tabere de persoane fără adăpost, în vreme ce vreo 200 de oameni au fost trimiși în judecată pentru că se aflau în tabere. Majoritatea au fost amendați, în vreme ce vreo 25 au fost expulzați din țară pentru că fuseseră opriți de poliție de mai multe ori.
„Nu o ducem bine”, a declarat pentru TV2 News Armand Balutescu, un rom din România.
„Acum nu mai putem să dormim pe bănci în parcuri. Nu suntem aici pentru că o ducem bine. Dacă am fi dus-o bine în România, nu am mai fi venit aici.”
Ministrul justiției, Søren Pape Poulsen, a anunțat recent că intenționează să înăsprească și mai mult legislația, astfel încât interdicțiile zonale să poată fi extinse pentru a acoperi o întreagă municipalitate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img