ROMGAZ mută la Alexandroupoli

0

Producătorul român de gaze Romgaz va participa la a doua etapă a testului de piață privind realizarea terminalului de gaze naturale lichefiate (LNG) din Alexandroupoli, Grecia, a declarat Adrian Volintiru, directorul general al companiei, conform Profit.ro.

„Sigur, 100% vom participa”, a arătat Volintiru.

Gastrade, companie de utilități din Grecia și dezvoltator al terminalului LNG Alexandroupoli, a lansat pe 10 ianuarie 2020 a doua etapă a testului de piață privind realizarea proiectului, care, pentru Bulgaria, România, Serbia și alte piețe din sud-estul Europei, va furniza gaze naturale prin interconectorul Grecia-Bulgaria, aflat în construcție, și prin celelalte conducte existente sau care urmează să fie realizate în regiune.

Potrivit unui comunicat al companiei, proiectul își propune să ofere un sistem de furnizare a gazelor naturale către piețele din sud-estul Europei, oferind regiunii siguranța unei aprovizionări constante, diversificarea rutelor și surselor de gaze naturale, flexibilitatea prețurilor și concurență sporită. Acest proiect va satisface cererea în creștere pentru gaze din regiune pe termen mediu și lung, oferind acces regional la LNG, sprijinind accesul și pătrunderea pe piața gazelor naturale. Pentru Bulgaria, România, Serbia și alte piețe din sud-estul Europei, proiectul va furniza gaze natural prin interconectorul Grecia-Bulgaria care este în construcție și prin celelalte conducte existente sau care urmează să fie construite în regiune.

I