spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeROMGAZ anunță investiții, cea mai mare parte în proiecte offshore în Marea...

ROMGAZ anunță investiții, cea mai mare parte în proiecte offshore în Marea Neagră

-

Compania de stat Romgaz, unul dintre cei doi mari producători de gaze din România, și-a planificat investiții de 15,69 miliarde lei până în 2025, cea mai mare parte în parteneriate privind proiecte offshore în Marea Neagră. Strategia de dezvoltare 2020-2025 urmează să fie supusă aprobării în Adunarea Generală a Acționarilor din 15 iunie. ”Direcțiile prioritare de investiții ale Romgaz sunt orientate spre: continuarea lucrărilor de cercetare geologică prin noi foraje și prospecțiuni geologice pentru descoperirea de noi rezerve de gaze naturale; dezvoltarea potențialului de producție prin asigurarea de noi capacități pe structurile existente; îmbunătățirea performanțelor instalațiilor și echipamentelor aflate în dotare și creșterea siguranței în exploatare; identificarea unor noi oportuități de creștere și diversificare”, arată documentul consultat de News.ro.

- Reclama -

Alte 5,38 miliarde lei vor fi investite în producția de gaze naturale, prin lucrări de foraj sonde explorare și exploatare, instalații tehnologice de suprafață la sondele rămase pe gaze, conductele colectoare de gaze, precum și în stații de uscare gaze naturale și stații de comprimare gaze naturale, dar și în modernizări și reparații la sondele de exploatare și la echipamente și utilaje și în dezvoltarea infrastructurii de utilități. În producția de energie electrică compania vrea să investească 3,66 miliarde lei, în centralele electrice de la Iernut și Mintia, dar și în surse regenerabile de energie. De asemenea, în partea de petrochimie, compania va investi 1,17 miliarde lei, în producția de metanol prin realizarea unei fabrici proprii de producere a metanolului. În ceea ce privește structura surselor de finanțare, 49% sunt surse proprii, 44% sunt surse atrase, iar 7% fonduri europene.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...