spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriRomânul ovaționat la Marea Adunare de la Sfântu Gheorghe pentru că susține...

Românul ovaționat la Marea Adunare de la Sfântu Gheorghe pentru că susține autonomia Ținutului Secuiesc

-

Duminică a avut loc la în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe Marea Adunare de Centenar, ce evocă lupta din ultimii o sută de ani pentru obţinerea unor drepturi pentru maghiari, şi protestul de solicitare a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, în timpul căruia cei ce au luat cuvântul au vorbit despre promisiunile nerespectate ale proclamaţiei de la Alba Iulia din 1918, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Cele mai multe aplauze le-a atras singurul vorbitor român al evenimentului, Sabin Gherman, activistul care a cerut în nenumerate rânduri autonomia Transilvaniei. Acesta a deplâns faptul că Transilvania, care pe vremea Vienei şi a Budapestei figura tot timpul pe hartă, nu mai există acum, în manualul de geografie al Bucureştiului. Acesta a arătat că Bucureştiul nu şi-a ţinut promisiunea nici faţă de românii din Transilvania şi a asmuţit unul asupra celuilalt popoarele care trăiau paşnic, de secole, în Ardeal, deşi dacă şi-a fi respectat promisiunea de la Alba Iulia, dacă ar fi acordat autonomie regiunilor istorice, aceasta s-ar fi tradus prin dezvoltarea întregii ţări, spune agenția ungară.

Sabin Gherman scrie la Newsweek România.

REPORTAJUL TELEVIZIUNII MAGHIARE DE LA MITINGUL DE LA SFÂNTU GHEORGHE 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...