Romanul Calin Georgescu este laudat de siteul de propaganda al Kremlinului, Sputnik, in versiunea in limba romana pentru Republica Moldova. Articolul este semnat de un alt personaj aflat in zodia de influenta a Moscovei, Iurie Rosca, un politician de la Chisinau care de la un unionist declarat a ajuns unul din apropiatii lui Alekandr Dughin, ideologul euroasiei.
Calin Georgescu este Președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Austria. Între 1997-2013 a fost Director executiv al Centrului Național pentru Dezvoltare Durabilă din România. A îndeplinit diverse funcții în Guvernului României: consilier al ministrului Mediului, secretar general în Ministerul Mediului și director al Direcției Organizații Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A vrut să candideze la președinție, a vrut să își facă un partid, dar până acum a eșuat în aceste proiecte. Este un apropiat al Mișcării euroasiatice a lui Dughin, consilierul președintelui Dumei de Stat de la Moscova, considerat ideologul Kremlinului. Discursul lui Georgescu este unul antioccidental, cu tențe naționaliste, pe tiparul mișcărilor de extremă dreaptă din țările occidentale sprijinit de Kremlin. Robert Turcescu a scris că una din vizitele lui Dughin în România a fost organizată, de fapt, de Călin Georgescu. Potrivit informațiilor FLUX 24, Călin Georgescu a avut la Viena și Moscova numeroase întâlniri cu personajele apropiate Kremlinului.
Calin Georgescu exprimă dureros şi limpede destinul unui neam ajuns într-o condiţie de umilinţă, indusă cu o meticulozitate diabolică de-a lungul ultimului sfert de veac. Ţinuta lui monumentală emană sobrietate, clarviziune şi combustie interioară vulcanică, izvorâte dintr-o inimă profund ancorată în tradiţia vârfurilor elitei naţionale româneşti. Autoritatea lui morală ţâşneşte din străfundurile unui suflet cu rădăcini adânci în solul Patriei. Eminescianismul lui exemplar arată o personalitatea complexă care posedă virtutea unui vârf de lance al gândirii şi simţirii patriotice, ce străpunge inerţia colectivă cu un jet de lumină celestă, izvorâtă din sentimentul datoriei, scrie Iurie Rosca pe siteul sputnik.md.
El practică cu bună ştiinţă o pedagogie naţională. Glasul lui se ridică la culmile unui profetism asumat. El îi aminteşte omului de azi despre condiţia lui de fiinţă divină şi eternă. El are sentimentul profund dureros al unui om care înţelege starea de ocupaţie în care i-a ajuns ţara, împinsă într-o stare de vasalitate dezonorantă şi devastatoare. El vorbeşte cu o maturitate demnă de toată preţuirea despre esenţa stării de umilinţă a propriului neam, mai scrie Rosca despre Georgescu.