spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAnalizeRomânii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

-

Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, să moară. Decizie radicală a fost luată după ce cinci români au vrut să urce pe cel mai înalt vârf din Alpi în echipament necorespunzător. Jean-Marc Peillex, primarul orașului Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge în vârful celui mai înalt vârf din vestul Europei , prin Ruta Goûter, a impus măsura ca răspuns la zeci de oameni care sfidau avertismentele și s-au angajat în ceea ce el l-a descris drept „un joc de ruleta rusă”, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Într-o declarație postată pe Twitter, Peillex a spus că zeci de „pseudo-alpinisti” au ignorat avertismentele. El a descris cum cinci vizitatori români au încercat ascensiunea „purtând pantaloni scurți, dresuri și pălării de paie” și au trebuit să fie întoarse înapoi de poliția montană.

„Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac”, a adăugat el. „Așa că să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura.”

Mont Blanc, cunoscut și sub denumirea La Dame Blanche („Doamna Albă”), este cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, situat pe granița dintre Franța și Italia, în apropiere de colțul celor trei frontiere ale celor două țări cu Elveția.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img