România va fi afectată de războiul comercial al lui Trump

0
442

România și alte opt state europene vor fi serios afectate de impunerea de către Statele Unite de taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu, afirmă europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.

În funcție de decizia finală de la Washington, așteptată spre sfârșitul săptămânii, mii de locuri de muncă din siderurgia autohtonă ar putea fi puse în pericol, susține Iuliu Winkler. Mai mult, în acest context al unui război comercial global, România are și dezavantajul poziționării geografice, explică eurodeputatul la RFI:

În momentul în care vor intra în vigoare aceste taxe vamale, atunci ne uităm la producătorii globali de oțel, nu doar la China. Și la următorii pe listă. Și vedem: pe locul trei vedem Rusia, pe următorul loc vedem Ucraina, pe nouă vedem Turcia. (…) Aceste țări sunt limitrofe României. Asta însemană că toate acele produse de oțel și aliaje de aluminiu care nu mai pot intra pe piața americană vor trebui descărcate undeva. Și unde se va întâmpla acest lucru? Pe piețele geografic apropiate. În Europa de Est și printre altele și în România. Cred că suntem într-un pericol deosebit și mai mare ca alte economii europene. S-ar putea pierde locuri de muncă. Un nou asalt asupra industriei oțelului.