spot_img
14 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDezvaluiriRomânia și ce nu se știe din UkrainaGate

România și ce nu se știe din UkrainaGate

-

Nu faptul ca Biden a cerut Presedintelui Ucrainei sa-l demita pe procurorul general il intereseaza pe Trump, ci aspecte mult mai grave, care nu au fost date publicitatii fiind considerate a fi secrete! Rolul fiului lui Biden nu s-a limitat doar la a reprezenta o companie in domeniul gazelor, ci a fost si acela de a promova afaceri de miliarde de dolari ale companiilor americane, ale multinationalelor, de a controla resursele din Ucraina, dupa modelul nostru, primind comisioane de zeci de milioane de dolari. Se pare ca a fost implicat si in afacerile cu armament si tehnica de lupta si a fost sprijinit chiar de serviciile secrete americane, a declarat pentru FLUX 24 o sursă apropiată serviciilor secrete românești.

Din datele pe care le am, daca se extinde ancheta Congresului SUA, o sa apara si elemente despre sprijinul acordat lui Hunter Biden si de un serviciu secret al Romaniei. Si in Ucraina, serviciile secrete americane, au elaborat un plan, asemanator celui din Romania, de a obtine dominatia totala asupra acesteia, de la zona economica, la cea politica, incluzand pe cea militara, siguranta nationala, media, justitie, s.a.m.d. De fapt pe Trump il intereseaza actiunile in urma carora familia Biden si-a marit semnificativ averea, incalcand legislatia SUA. Nu s-a spus nimic despre aceste aspecte pe care Trump le-a discutat cu Zelensky, care se pare ca a fost sprijinit sa ajunga Presedintele Ucrainei, pentru ca aceasta parte a convorbirii este clasificata… , a mai spus sursa citată.

- Advertisement -

Donald Trump a recunoscut că a evocat, pe 25 iulie, la telefon, cu omologul său ucrainean, numele lui Joe şi Hunter Biden. Pentru şeful Casei albe, această convorbire a fost «ireproşabilă». Din dorinţa de a contraataca, Trump a afirmat de asemenea – fără nicio dovadă însă – că Joe Biden şi fiul său Hunter sunt nişte «corupţi» şi că felul în care s-au comportat în Ucraina este «scandalos». In particular, actualul preşedinte american îl acuză pe fostul vice-preşedinte american că ar fi cerut în 2015 destituirea unui procuror ucrainean ca să-şi protejeze fiul.

Hunter Biden, avocat, lobbyist şi om de afaceri, a fost într-adevăr membru în consiliul de supraveghere al grupului gazier ucrainean Burisma între 2014 şi 2019. Cu alte cuvinte şi pe vremea când tatăl său era vice-preşedinte SUA şi se ocupa de dosarul ucrainean. «Un amestec dubios de genuri» notează Le Monde. Mai ales că firma respectivă, Burisma, a fost o vreme ţinta unei anchete pentru corupţie dar fiul lui Biden nu a fost niciodată pus în cauză public.

- Advertisement -

Burisma a fost co-fondată de Mykola Zlotcevski, un oligarh pro-rus din Ucraina. Ani de zile firma sa a fost modestă înainte de a deveni, foarte repede şi în urma apropierii patronului ei de diverşi oameni politici, numărul unu privat al sectorului. Mai exact, când Zlotcevski a fost parlamentar şi apoi ministru al Ecologiei în timpul preşedinţiei lui Viktor Ianukovici. Astfel, patronul Burisma a devenit al 11-lea cel mai bogat ucrainean. După revoluţia din 2014, o parte din averea lui Zlotcevski a fost blocată, în particular în Marea Britanie, în timp ce anchetatorii ucraineni s-au pus pe urmele lui. Inspirat, patronul firmei va apela însă la serviciile unor personalităţi externe ca să-şi «cureţe» imaginea. Mai întâi intră în consiliul de supraveghere Burisma Alexander Kwasniewski, ex-presedintele Poloniei. Urmează deci Hunter Biden. In cele din urmă, Mykola Zlotcevski va reuşi să se menţină sus şi în Ucraina post-Maidan. «Din cele 4 afaceri criminale lansate contra lui, doar 2 mai sunt pe rol» reaminteşte Le Monde. Ziar care precizează că «toţi cei 3 procurori generali din epoca preşedinţie Poroşenko l-au ajutat pe omul de afaceri ca să scape de justiţie».

Dealtfel, Joe Biden, mâna dreaptă a lui Barack Obama, chiar a pledat în 2015 pentru destituirea procurorului general Viktor Şokin şi a utilizat ameninţări financiare pentru a-l răsturna. Aceste apeluri se înscriau însă în cadrul unor eforturi coordonate, inclusiv cu Uniunea europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentru a-l destitui pe respectivul magistrat, acuzat că-i apără pe corupţii din ţară şi că sabotează reformele guvernamentale instaurate după revoluţia din 2014. Joen Biden spune însă că nu a fost niciodată informat despre afacerile financiare ale fiului său în străinătate. De aceea, Biden e de părere că Trump «a abuzat de puterea sa pentru că se simte ameninţat».

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img