spot_img
21.3 C
București
vineri, iulie 1, 2022
AcasăDezvaluiriRomânia și afacerile cu lumânări nord coreene

România și afacerile cu lumânări nord coreene

-

In perioada 1990-2011 intre Romania si Coreea de Nord nu au existat schimburi economice. In anul 2011 apare insa un suspect comert.Concret, Romania importa din Coreea de Nord (atunci supusa deja embargoului economic pentru programul nuclear) LUMANARI in valoare de 342 MILIOANE euro.(detalii pe net,daca cautati dupa „Relatia Romaniei cu Coreea de de Nord ), scrie Incisiv de Prahova.

- Reclama -

ARTICOLUL DIN INCISIV DE PRAHOVA:

Apoi, dupa anul 2011, din nou nici un schimb economic.

Este extrem de suspect acest import, deoarece:

 1) orice import peste 100 milioane euro este considerat „strategic” si presupune o hotarare (lege) a Parlamentului;

2) 342 MILIOANE euro inseamna cam 3,5 MILIARDE lumanari, adica necesarul Romaniei pe viitorii 500 ani sau o lumanare pentru fiecare al doilea locuitor al planetei.

Ne punem intrebarea: cine naiba sa fie nebunul care sa plateasca atatia bani si ce naiba sa faca cu atatea.. lumanari? Si de ce importate tocmai din ..Coreea de Nord. Mai observam o chestiune, respectiv Hotararea 575/01o1.2011, publicata in MO 45021.06.2011 privind un Acord de colaborare (si) tehnico-stiintifica dintre Romania si ..Coreea de Nord.

Ne intrebam: nu cumva in spatele acestui Acord este altceva? Nu cumva el este acoperirea unui spionaj economic? Adica, Romania cumpara tehnologie/informatii economice din UE, pentru ca suntem membrii UE si apoi, in baza Acordului tehnico-stiintific cu Coreea de Nord… le paseaza acestei tari. Numai atunci ar fi avut o logica Acordul tehnico-stiintific cu Coreea de Nord (pentru alibi-ul spionajului economic) pentru ca, interesant, nu aveam acorduri de colaborare tehnico-stiintifica cu state importante dar aveam tocmai cu Coreea de Nord aflata inca de atunci sub embargo.

Ciudat este si faptul ca, la solicitarea oficiala in baza Legii 544/2001 a accesului la informatii publice, Guvernul Romaniei a REFUZAT sa raspunda unui ONG.

Contactati (neoficial) reprezentantii ambasadei au transmis un raspuns elocvent “la noi nici nu traieste albina, de unde naiba ceara de lumanari, iar lumanari din  altceva decat ceara noi nici nu producem. Lumanari, dar dintr-un un fel de rezidiu petrolier  produce doar ..Coreea de Sud, pentru ca acolo sunt 1/3 crestini, Sudul fiind al doilea exportator de ..misionari dupa SUA”.

Prin urmare e ceva putred, dar nu in Danemarca, cum spunea Hamlet, ci in Romania.

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...