spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăFapt DiversRomânia S-A CALIFICAT în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

România S-A CALIFICAT în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

-

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal după ce a învins Danemarca cu 31 la 30, după un meci dramatic.

- Reclama -

România va întâlni selecţionata Norvegiei în penultimul act al competiţiei.

roAda Nechita a marcat golul calificării în ultima secundă a prelungirilor, după o acțiune de atac colectivă de geniu, cu o pasă minunată a Elizei Bucheschi. Elevele selecționerului Tomas Ryde au condus aproape permanent, danezele fiind la conducere o singură dată, 28-27, abia în prelungiri. A fost 27-27 după primele 60 de minute, cu Cristina Neagu ratând o lovitură de la 7 metri când cronometrul arăta minutul 60:00, un gol însemnând atunci calificarea fără prelungiri.

Meciul de la Herning a fost unul în care tricolorele au controlat în permanență disputa, Cristina Neagu, desemnată la final cea mai bună jucătoare, înscriind 15 goluri. În poartă, Paula Ungureanu a făcut și ea minuni, cu intervenții de excepție în momente cheie.

Urmează acum semifinala cu Norvegia, vineri, 18 decembrie, la ora 21:45, tot la Herning. Norvegia e campioană olimpică și europeană și în grupe a învins România cu 26-22.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...