spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăcoronavirusRomânia relaxează carantina tocmai când se așteaptă vârful pandemiei: Diaspora poate sta...

România relaxează carantina tocmai când se așteaptă vârful pandemiei: Diaspora poate sta în carantină la domiciliu „pe baza declaraţiei pe propria răspundere”

-

Românii care revin în țară din așa-numitele zone roșii (Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia sau Iran, unde există transmitere comunitară extinsă a coronavirusului), care erau plasați până acum în centre de carantină, vor putea sta în premieră în carantină la domiciliu, „pe baza declaraţiei pe propria răspundere”, prevede un Ordin al Ministerului Sănătății publicat astăzi în Monitorul Oficial. Condiția este ca spațiul să permită carantinarea individuală sau în condiţii de separare completă de restul locatarilor în acelaşi domiciliu, transmite Hotnews.

- Reclama -

Pe lângă persoanele care se întorc în țară din zone roșii, în carantină la domiciliu vor putea sta și cele confirmate cu infecția cu virusul, care nu au simptome. Autoritățile au anunțat încă de acum câteva săptămâni că, dintr-un anumit punct al epidemiei, pacienții infectați cu coronavirus, dar cu forme ușoare ale bolii, vor putea fi tratați la domiciliu.

Decizia vine într-un moment în care, potrivit declarațiilor oficialilor responsabili cu gestionarea crizei coronavirusului, în țara noastră este așteptat, în săptămânile următoare, vârful epidemiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img