spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeRomânia prinsă într-un scandal de dopaj: Laboratorul antidoping de la Bucureşti a...

România prinsă într-un scandal de dopaj: Laboratorul antidoping de la Bucureşti a fost închis

-

Der Spiegel a intrat în posesia unor documente oficiale ale Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), în care se arată că Laboratorul antidoping de la Bucureşti a fost închis după ce WADA a descoperit probe manipulate, scrie News.ro.

- Reclama -

Potrivit investigaţiei WADA, cel puţin două probe pozitivie au fost acoperite de persoane din cadrul laboratorului. Este vorba de probele de urină ale doi luptători, recoltate în aprilie 2016 şi în care se descoperiseră urme de furosemid, un diuretic, folosit ca agent de mascare a adevăratelor substanţe ce îmbunătăţesc ilegal performanţele sportivilor.

Potrivit Der Spiegel, şeful laboratorului de la Bucureşti, Valentin Pop, nu a raportat situaţia şi, mai mult, a intrat în baza de date a WADA şi a schimbat rezultatele analizelor.

Cazul a plecat de la un informator, care a alertat WADA de faptul că probe pozitive nu au fost raportate, la Bucureşti. Investigatori ai agenţiei mondiale au făcut o vizită inopinată la Bucureşti, la 1 iunie 2016, şi au confiscat cele două probe. A doua zi, user-ul vanetin.pop a intrat în baza de date a WADA şi a schimbat rezultatul probelor, din negativ în suspect.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...