Der Spiegel a intrat în posesia unor documente oficiale ale Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), în care se arată că Laboratorul antidoping de la Bucureşti a fost închis după ce WADA a descoperit probe manipulate, scrie News.ro.

Potrivit investigaţiei WADA, cel puţin două probe pozitivie au fost acoperite de persoane din cadrul laboratorului. Este vorba de probele de urină ale doi luptători, recoltate în aprilie 2016 şi în care se descoperiseră urme de furosemid, un diuretic, folosit ca agent de mascare a adevăratelor substanţe ce îmbunătăţesc ilegal performanţele sportivilor.

Potrivit Der Spiegel, şeful laboratorului de la Bucureşti, Valentin Pop, nu a raportat situaţia şi, mai mult, a intrat în baza de date a WADA şi a schimbat rezultatele analizelor.

Cazul a plecat de la un informator, care a alertat WADA de faptul că probe pozitive nu au fost raportate, la Bucureşti. Investigatori ai agenţiei mondiale au făcut o vizită inopinată la Bucureşti, la 1 iunie 2016, şi au confiscat cele două probe. A doua zi, user-ul vanetin.pop a intrat în baza de date a WADA şi a schimbat rezultatul probelor, din negativ în suspect.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?