spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăEconomieComertRomânia, prinsă în războiul comercial declanșat de SUA împotriva UE

România, prinsă în războiul comercial declanșat de SUA împotriva UE

-

Tarifele pregătite de SUA în replică la subvențiile europene acordate Airbus vor afecta exporturi agroalimentare în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro pe an doar în Spania și Italia, estimează asociațiile de fermieri din cele două țări, transmite Profit.ro.

- Reclama -

În total SUA va impune taxe vamale suplimentare în UE de 7,5 miliarde dolari pe an.

Brânza și carnea de porc, principalele produse vizate în România.

Președintele american, Donald Trump, a salutat decizia OMC drept “o victorie frumoasă”, administrația sa anunțând ulterior că SUA vor aplica, începând cu 18 octombrie, o taxă de 10% la importurile de avioane Airbus provenind in Marea Britanie, Franța, Germania și Spania.

Tarife de 25% vor fi aplicate unor categorii limitate de produse din aceste țări, printre care whisky, articole de îmbrăcăminte precum pulovere și pijamale, cafeaua germană, biscuiții produși în Germania sau Marea Britanie, vinurile franțuzești, măsline și uleiuri de măsline, napolitane și cărți tipărite, scrie Reuters. La nivelul Uniunii Europene, vor fi afectate, în principal, exporturile de brânză și alte produse lactate, inclusiv cele provenite din România, precum și exporturile de carne de porc, fructe și sucuri din fructe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...