spot_img
25.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăDezvaluiriRomânia pe filiera ISIS: Document al serviciilor secrete italiene în colaborare cu...

România pe filiera ISIS: Document al serviciilor secrete italiene în colaborare cu FBI

-

România se află printre țările folosite de luptători ISIS și ai altor grupări jihadiste pentru a ajunge în Europa Occidentală, relevă un document realizat de serviciile secrete italiene în colaborare cu FBI dat publicității de cotidianul britanic The Guardian.

- Reclama -

Jihadiștii s-au infiltrat în state europene folosind acte false și dându-se drept soldați răniți în Libia, indică documentul, care dezvăluie o rețea complexă prin care, începând din 2015, membri ISIS și ai altor mișcări jihadiste s-au infiltrat în Europa prefăcându-se că sunt răniți pentru a fi tratați în clinici de unde mai apoi se deplasează în altă parte a Europei și Orientul Mijlociu.

DEZVĂLUIRILE PAR A AVEA LEGĂTURĂ CU ACEST CAZ: DOCUMENTE ISIS: Sute de susținători ai Daesh sunt în Europa și pregătesc atacuri, UNII S-AR AFLA LA MILANO

Bărbații respectivi sunt prezentați ca provenind din Libia în baza unui program european susținut de ONU prin guvernul de la Tripoli. În acest fel în loc de răniți din războiul din Libia în Europa și Turcia au ajuns în realitate luptători ISIS sau ai altor grupări jihadiste.

Serviciile secrete italiene onsideră că un număr necunoscut de luptători ISIS s-au infiltrat în Europa folosind pașapoarte false care le-au fost furnizate de o rețea criminală din care fac oficiali libieni corupți. La începutul lui 2016 s-a aflat că ISIS a preluat controlul biroului de pașapoarte din Sirte și a furat cel puțin 2000 de documente în alb.

Principalele țări identificate în documentul serviciilor secrete italiene în colaborare cu FBI sunt Turcia, România, Serbia și Bosnia, însă cei răniți par să fi rămas, de asemenea, în Franța, Germania și Elveția.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...