spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăActualitateRomânia-NU, Țările Vișegrad și Bulgaria "vor face tot posibilul la summitul european...

România-NU, Țările Vișegrad și Bulgaria „vor face tot posibilul la summitul european să apere interesele familiilor afectate de creşterea preţurilor la energie”

-

Ţările Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) şi ”probabil” Bulgaria vor face tot posibilul la summitul european început joi să apere interesele familiilor afectate de creşterea preţurilor la energie, a declarat premierul ungar Viktor Orban, care a acuzat din nou instituţiile Uniunii Europene pentru aceste creşteri de preţuri care afectează populaţia, consemnează agenţiile EFE şi MTI conform Agerpres.

- Reclama -

”Proasta gestiune a Bruxellesului joacă un rol important în creşterea preţurilor” la gaze şi energie electrică, a susţinut Viktor Orban într-un mesaj video postat pe Facebook după începerea summitului la care unul din subiectele discutate de liderii statelor UE va fi această scumpire a energiei.

Preţurile la ”gaze şi energie electrică au explodat în Europa (…) în mare parte din cauza proastei reglementări a Bruxellesului”, aşadar cele patru state membre ale Grupului de la Vişegrad vor propune o reformă a regulilor de stabilire a preţurilor la energie, în sensul în care să fie protejată populaţia, a anunţat premierul ungar. ”Cehii, polonezii, slovacii, ungurii şi, probabil, bulgarii vom lupta împreună pentru a proteja interesele familiilor”, a adăugat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...