spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeRomânia a exportat bunuri în valoare de 1 mld. de euro către...

România a exportat bunuri în valoare de 1 mld. de euro către Federaţia Rusă în 2021 şi a importat bunuri în valoare de 3 mld. de euro. Importurile sunt materii prime

-

România a exportat bunuri în valoare de 1 mld. de euro către Federaţia Rusă în 2021 şi a importat bunuri în valoare de 3 mld. de euro. În consecinţă, deficitul rezultat a fost de  2 mld. de euro, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

Aproape toate bunurile din top 10 importuri din Rusia sunt materii prime.  Peste jumătate din importuri (1,7 mld. de euro din 3 mld. de euro) sunt reprezentate de păcură, folosită în industria electrică şi termică, şi alte uleiuri pentru rafinării. Factura gazelor ruseşti a fost, în 2021, de 412 mil. euro, adică 14% din totalul importurilor din Federaţia Rusă.

La acestea se adaugă importurile de cocs şi minereu de fier, indispensabile furnalelor din industria siderurgică, cum sunt cele de la Sidex Galaţi. Importurile de cocs din Rusia au fost de 125 mil. de euro în 2021 şi cele de minereu de fier de 70 de mil. de euro.

România a mai importat huilă în valoare de 72 de mil. de euro în 2021 şi cauciuc sintetic în valoare de 88 mil. de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...