Româncă de 14 ani, șefa unei bande devenită celebră în presa austriacă

0
189

O adolescentă română de 14 ani e investigată de poliție în Austria, sub acuzația că a bătut o fată de 13 ani, împreună cu alte eleve. Scena violentă, consumată într-un parc din Viena, a fost filmată și a devenit un subiect în presa austriacă, după ce ziarul Heute a preluat imaginile și le-a publicat. Filmul a produs un val de indignare din partea cititorilor, comentariile fiind extrem de critice, scrie Ziarul Românesc din Austria.

Citiți articolul și comentariile AICI.

Puteți viziona video AICI

Incidentul s-a produs vinerea trecută în parcul Fridtjof-Nansen din Viena. Conform ziarului Heute, citat de observator.tv, fata de 13 ani a fost atrasă sub un anume pretext în parc, unde a fost înconjurată de o bandă de 7 fete. Când i s-a propus să lupte unu la unu cu oricare dintre ele, dar ea a refuzat, a fost atacată și bătută. A fost inclusiv pusă la pământ și lovită de cel puțin 5 dintre eleve.

adolescentă româncă de 14 ani, considerată lider al grupului de 7 fete, a fost identificată și interogată de poliție. Ea a susținut că nu a lovit victima în timp ce era pe jos. De asemenea, românca a spus că victima i-a dat o palmă, iar acesta ar fi fost motivul pentru care a adus-o în parc, pentru a-i da o lecție.

De cealaltă parte, victima susține că a fost amenințată și după agresiunea din parc de către celelalte fete. I-ar fi transmis mesaje de înregistrare, în care i-au cerut să șteargă din Instagram Story videoul cu agresiunea, pe care victima l-a postat. Elevele ar fi amenințat-o din nou cu bătaia.

Potrivit poliției austriece, și celelalte fete agresoare din video au fost identificate.