Românca care a învins ANAF

0
51

O româncă s-a văzut obligată să se judece cu ANAF, conform datelor Profit.ro, pentru a-și încasa premiul de un sfert de milion de lei câștigat la Loteria bonurilor fiscale, după ce Fiscul i-a refuzat pe nedrept plata acestuia, însă, deși instanța de judecată i-a dat dreptate și a obligat statul să-i achite premiul, câștigătoarea a rămas până acum, cum se spune, „să moară cu dreptatea în mână”. De ce? Pentru că legislația în vigoare nu reglementează deocamdată cine, din ce fonduri și cum trebuie să achite aceste sume dictate de judecători, întrucât, în momentul când a fost lansată Loteria, în 2015, nimeni nu s-a gândit că se va ajunge la situații de acest gen.

Asta până recent, când ANAF a fost obligată de instanță să îi plătească câștigătoarei la Loterie nu doar banii reprezentând premiul refuzat inițial în mod nejustificat, în sumă de 250.000 lei, ci și dobânzi penalizatoare, plus actualizare cu inflația, din decembrie 2016 până la efectuarea plății.

Speța care a determinat ministerul să treacă la acțiune a debutat în septembrie 2016, când o câștigătoare din Brașov la Loteria bonurilor fiscale din luna aceea s-a dus la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) să-și ridice premiul, în valoare de 250.000 lei, depunând o cerere oficială în acest sens.