spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeRoger Waters: Statele Unite "au umplut întregul glob cu bazele sale militare"

Roger Waters: Statele Unite „au umplut întregul glob cu bazele sale militare”

-

Americanii au o mentalitate ca vor sa conduca intreaga lume si asta ii face pe oameni din alte tari sa sufere, a declarat Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei rock britanice Pink Floyd, intr-un interviu pentru TASS.

El a amintit că Statele Unite i-au promis fostului președinte al URSS Mihail Gorbaciov că NATO nu se va extinde spre est.

- Advertisement -

„Desigur, l-au rupt și l-au aruncat pe fereastră. De ce? Pentru că au o mentalitate. [Secretarul de stat al SUA Antony] Blinken, [președintele SUA Joe] Biden încă nu l-au schimbat. <…> Ei  au o mentalitate că vor să conducă întreaga lume”, a remarcat Waters.

„Statele Unite ale Americii au conceput lovitura ilegală de stat care a scăpat de democrația în Ucraina”, a continuat muzicianul.

- Advertisement -

„Au decis doar că nu vor un președinte ales democratic în Ucraina. Așa că au scăpat de el și au instalat pe altcineva”, a adăugat el.

Waters a remarcat că Statele Unite „au umplut întregul glob cu bazele sale militare”.

„Și încearcă să împingă până la granițele Federației Ruse și apoi încearcă să încercuiască China. Și este extrem de periculos”, a spus el.

Waters consideră că conflictul din Ucraina „ar putea fi rezolvat mâine dimineață”, dacă Biden ar purta discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

„De ce nu vorbește Joe Biden cu Putin? De ce nu vorbesc ei?”  se plânge muzicianul.

Fondatorul Pink Floyd a spus că ridică această problemă în emisiunile sale, ca parte a turneului său actual în America de Nord.  El crede că este foarte important să punem capăt conflictului din Ucraina cât mai curând posibil.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img