spot_img
21 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeRoger Waters-Pink Floyd, interziși la Frankfurt: Politicienii nu au dreptul să intimideze...

Roger Waters-Pink Floyd, interziși la Frankfurt: Politicienii nu au dreptul să intimideze artiștii și fanii lor cu interdicții de spectacol

-

Solistul trupei britanice de rock Pink Floyd, Roger Waters, a acuzat autoritățile germane că au făcut presiuni asupra trupei sale după anularea unui concert la Frankfurt, a relatat Der Spiegel.

- Reclama -

„Politicienii nu au dreptul să intimideze artiștii și fanii lor cu interdicții de spectacol”, a spus muzicianul, citat.

Potrivit Waters, a primit o scrisoare de la organizatori despre anularea concertului după ce a fost acuzat de antisemitism.

El a numit comportamentul autorităților germane o încălcare a libertății de exprimare.

„Lupt pentru toate drepturile omului, inclusiv pentru dreptul la libertatea de exprimare. Suntem în drum spre Frankfurt. Frankfurt, venim!” — a spus interpretul. Potrivit revistei, concertul Pink Floyd, programat pe 21 mai la München, este încă pe afiș, consiliul local local nu a putut interzice spectacolul trupei din motive legale. 

Autoritățile europene au atras atenția asupra poziției civice a Waters după declarațiile sale despre conflictul din Ucraina. Muzicianul a numit războiul din Ucraina un răspuns la avansarea NATO la granițele ruse. A urmat un val de anulări ale concertelor trupei rock din Polonia, care, totuși, nu au afectat opinia artistului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img