Robert Turcescu intră cu lansarea televiziunii în linie dreaptă: CONCEPTUL EDITORIAL

0
1687

Jurnalistul Robert Turcescu a anunțat marți pe facebook că lansarea televiziunii online pe care o pregătește intră în linie dreaptă. Turcescu și-a relansat marți și blogul postând un articol despre donațiile care pot fi făcute pentru televiziune. De asemenea, jurnalistul a anunțat și profilul televiziunii:

POSTAREA LUI ROBERT TURCESCU DESPRE PROIECTUL TELEVIZIUNII ONLINE:

Ideea:

Infiintarea unei televiziuni de stiri si comentarii care sa emita EXCLUSIV ONLINE. Un proiect dedicat acelei comunitati in crestere de internauti care nu mai rezoneaza cu politica editoriala a posturilor “main-stream” deja existente.

Concept editorial:

Analize si comentarii in care rolul principal este asumat chiar de telespectatori. Ei vor fi cei mai importanti si cei mai prezenti invitati ai emisiunilor si vor putea interveni in emisiuni prin Skype, web-cam si telefonic pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu evenimentele din actualitate.

Emisiunile vor fi moderate de cite doi jurnalisti cu experienta si cu notorietate in retelele de socializare, familiarizati cu interactivitatea in mediul online.

Politica editoriala:

Libera exprimare a tuturor punctelor de vedere cita vreme sint formulate intr-un limbaj decent, fara atacuri la persoana. Polemicile civilizate, confruntarile de idei si dezvaluirile insotite de dovezi vor avea prioritate.

Invitati in studio si/sau prin legaturi audio-video:

Persoane care s-au validat in timp prin exprimarea unor puncte de vedere argumentate si formularea unor analize profesioniste in legatura cu subiectele puse in discutie. Principiul de baza: omul potrivit pentru subiectul urmarit!

Nota: vom pune accent pe descoperirea acelor specialisti, fie ei si mai putin cunoscuti publicului larg, care pot emite judecati de valoare pertinente sau inedite.

De ce EXCLUSIV ONLINE:

Pentru a opri conditionarile impuse de CNA care a ajuns in situatia bizara de a instaura delictul de opinie.

Pentru a oferi si romanilor din afara granitelor tarii posibilitatea de a participa activ la dezbaterile publice si politice.

Pentru a putea pune accentul pe calitatea emisiunilor fara conditionarile impuse de rating, aceste masuratori de audienta fiind cele care au erodat dramatic in ultimii ani prestanta si prestatia jurnalistilor.

Pentru a putea finanta sustenabil o statie de stiri care-si propune sa aiba un numar suficient de mare de sustinatori- donatori ca sa nu fie obligata sa incheie contracte comerciale dubioase cu finantatori controversati sau care au o agenda politica.

 

Redactia:

Alcatuita din jurnalisti cu experienta in stare sa selecteze subiectele zilei cu adevarat importante. Ei isi vor asuma rolul de a evidentia acele stiri/interpretari/comentarii/analize care merita urmarite, fiind preocupati in primul rind de gasirea acestor informatii si mult mai putin de exprimarea unor puncte de vedere personale.

Sediul televiziunii:

La Casa Presei, intr-un spatiu aflat in plina amenajare, unde au fost instalate deja grila de lumini si aerul conditionat. Peretii sint antifonati, parchetul este pus, compartimentarile studio-redactie sint facute. Un film de prezentare a stadiului lucrarilor va putea fi vizionat in urmatoarele zile.

Aparatura de studio si costurile de intretinere:

Donatiile voastre vor fi utilizate pentru achizitionarea aparaturii de studio si, intr-o etapa viitoare, pentru acoperirea costurilor generate de acest proiect. Necesarul estimat in prima etapa, pentru a putea fi capabili sa emitem in conditii excelente de streaming si cu aparatura profesionista, este de aproximativ 50.000 de EURO.

Cum se colecteza banii:

Donatiile voastre vor fi colectate prin Fundatia AVATAR in conturi bancare special deschise in acest scop. Un raport lunar al sumelor colectate va fi facut public de Robert Turcescu. Proiectul colectarii de fonduri va dura un an de zile, perioada in care sumele strinse in aceste conturi vor fi utilizate pentru achizitionarea aparaturii de studio (camere de luat vederi, lumini, computere pentru montaj, masa de mixaj audio-video, hibriduri telefonice, plasme, routere etc).

FOARTE IMPORTANT!

Daca la finalul campaniei de stringere de fonduri proiectul TV ONLINE nu va putea fi demarat, toata aparatura achizionata de Fundatia AVATAR din aceste stipendii va fi donata unei facultati de jurnalism.

In atentia donatorilor:

Mai jos aveti conturile bancare deschise special pentru aceasta actiune de crowd-funding. Lucram la implementarea sistemului Pay Pal si la obtinerea unui numar telefonic prin care sa se poata face donatii via sms. Sumele pe care le trimiteti si pentru care va multumim in avans ne-am dori sa reprezinte inceputul unei lungi relatii de parteneriat intre societatea civila si jurnalismul de calitate. E un drum lung de strabatut, dar sint convins ca vom reusi!

RON       RO71BRDE441SV31733714410

EUR        RO78BRDE441SV31752974410

USD        RO15BRDE441SV31753264410

COD SWIFT – BRDEROBU

 

Robert Turcescu