spot_img
20.4 C
București
vineri, martie 24, 2023
AcasăhighlightRobert Turcescu, epistolă pentru Camelia Voiculescu: Roagă-ți tatăl să-și amintească de banii...

Robert Turcescu, epistolă pentru Camelia Voiculescu: Roagă-ți tatăl să-și amintească de banii de la Crescent

-

Cameliei Voiculescu

- Reclama -

Dragă Camelia,

Îți încredințez astăzi această scrisoare ca pe un manifest pentru viitor. Pentru un viitor nu foarte îndepărtat, în care tu vei trece de pragul maturității, iar tatăl tău va iesi de la Rahova. Îți scriu ție, în speranța că Ilinca lui Dan Tapalaga, alături de multi alti copii vor construi o lume în care sa încăpem și noi, cei care ne-am saturat de voi. Poate că atunci când vom veni acasă cu pungi pline de medicamente, copiii nostri buni ne vor îngriji și ne vor mângâia și se vor ruga la Dumnezeu să mai stăm puțin alături de ei si nu de Antena 3. Poate ție nu-ti va fi nici atunci rușine și nici nu-ți vor crea nervozitate sau dispreț momentele de familie cu Gadea, Badea si Ciuvica mergind in sir indian la toaleta istoriei pentru că vezi, așa e vârsta. Poate că le vei cumpăra tu însăți mult hulitul Urinal de azi. Poate că nu vei simți că îți strică masa cu prietenii Oana Stancu. Și poate că în loc s-o trimiți în colțul uitării, o vei duce la un consult.

Camelia,

Tatal tau a luat o condamnare de zece ani cu executare, dar Antena 3 e inca la vremea poveștilor. Roagă-ți tatăl să-și amintească de banii de la Crescent si de hârtia pe care turna la Securitate așezand litere dupa litere. De băncuțele din strainatate prin care a deschis conturi si de tepele de la Vitrocim. De verisoara aia a lui pe care a dat-o in gat la Secu. De Seres, de Pantis si de Mencinicopschi care au ajuns dupa gratii din cauza lui. Oare mai au dinți? Oare nu se înghesuie ei la vorbitor vinerea pentru că l-au ascultat pe Dom’ Profesor? Oare se bucură? Sau așteaptă resemnati ziua in care vor vedea iar soarele? Întreabă-l despre privatizarea ICA si terenurile de la ADS luate cu arenda mica-mica și cum s-a ales cu ele. Întreabă-l dacă nu cumva adunătura asta de la Antena 3 e reteta cu care tatăl tău ti-a facut tie fabrica de piine. Întreabă-l dacă adunătura asta nu are cumva si niste imprumuturi de sute de mii de euro luate de la el pe care nu i le vor putea plati nici in 40 de ani!

Camelia,

Și te mai rog ceva: ai putea, când îi pui aceste întrebări să fie și Gadea, Badea si Ciuvica prin preajmă? Iar televizorul ar putea fi oprit? Că doar nici tu n-oi mai fi vreo tinerică sa ai atitia nervi incit sa te poti uita la Sinteza Zilei! Oare despre Dan Constantin crede in sfirsit si tatăl tău că e indecent să mai fie jurnalist? Că e decuplat, prăfuit și vai de capul lui obligând o lume întreagă să-l suporte și să-i asculte hârâitul tot mai obosit? Că doar nu-si inchipuie ca mai e ca pe vremea cind a devenit activist PCR acum 50 de ani! Camelia, Îți doresc ca aceste întrebări să-ți aducă un tată care să-ti gaseasca un barbat mai putin santajist decât cel cu care trăiești azi!

(Acest text este un pamflet scris de Robert Turcescu)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img