spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitateRia Novosti: Statele Unite și Uniunea Europeană încearcă să convingă România să...

Ria Novosti: Statele Unite și Uniunea Europeană încearcă să convingă România să se unească cu Moldova

-

Statele Unite și Uniunea Europeană încearcă să convingă România să se unească cu Moldova, transmite Ria Novosti. Politologul moldovean Dmitri Kiseev notează că acest lucru se vrea și la București, dar se tem de o confruntare militară cu Rusia. „Elita conducătoare a României nu vrea să se implice în conflictul ruso-ucrainean și cu atât mai mult să deschidă un al doilea front în Moldova, unde, pe lângă populația proromânească, mai există și Găgăuzia și Transnistria”, a explicat el.
Kiseev a menționat că, dacă Moldova și România se vor uni, Transnistria va câștiga oficial dreptul de a-și declara independența sau de a adera la Rusia, întrucât toate acordurile cu Chișinăul vor fi anulate.

- Reclama -

Tendința anti-rusă în politica externă și internă a Republicii Moldova va continua să se intensifice, iar unirea României cu Moldova nu pare de necrezut, este convins interlocutorul RIA Novosti. Nici măcar nu ai nevoie de referendum – sunt suficiente deciziile parlamentelor celor două țări. Pe acest fond, situația din Transnistria, unde deja au loc atacuri teroriste, se va înrăutăți inevitabil, mai spune Ria Novosti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img