spot_img
34.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateREZULTATUL REZOLUȚIEI SRBRENICA INIȚIATĂ DE GERMANIA ȘI SUA: Srpska se rupe de...

REZULTATUL REZOLUȚIEI SRBRENICA INIȚIATĂ DE GERMANIA ȘI SUA: Srpska se rupe de Bosnia-Herțegovina

-

Președintele Guvernului Republicii Srpska, Radovan Višković, a spus după ședința care a avut loc astăzi la Srebrenica, că în următoarele 30 de zile Guvernul va întocmi un acord de disociere pașnică, pe care îl va trimite Federației Bosnia și Herțegovina. 

„Nu vrem conflicte. Aceasta nu este o secesiune, dezbinarea pașnică nu este secesiune. Dacă cineva ne consideră o națiune genocidă, nu există niciun motiv pentru coexistență”, a spus Višković.

- Advertisement -

Președintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, a declarat astăzi că în următoarele 30 de zile, Federației Bosnia și Herțegovina, ca părți semnatare ale Acordului de la Dayton, va fi propus un acord de disociere pașnică, deoarece poporul sârb nu mai poate locui în Bosnia şi Herţegovina.

„Astăzi începem cu o decizie formală de solicitare a unei delimitări pașnice. Vom propune mai întâi să clarificăm competențele politice aferente entităților,și să păstrămși părăsim actualul model de funcționare a economieiși în câțiva ani, să ne adaptăm la modelul delimitării pașnice”, a spus Dodik la Bratunac unde delegația Guvernului Republicii Srpska, a depus coroane de flori la Monumentul victimelor sârbe, subliniind că au mers azi la Srebrenicași Bratunac pentru a atrage atenția asupra nedreptății istorice făcute asupra poporului sârb.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img