spot_img
37.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeREVINE CRIZA MIGRANȚILOR: S-a dublat numărul celor care ajung în Italia. Roma...

REVINE CRIZA MIGRANȚILOR: S-a dublat numărul celor care ajung în Italia. Roma cere o reuniune specială a UE pentru redistribuirea în țările europene

-

Italia a solicitat din nou o redistribuire a migranţilor ajunşi pe ţărmurile sale între statele membre ale Uniunii Europene, transmite dpa conform Agerpres.

- Reclama -

Conform unui comunicat al ministerului italian de interne, ministrul Luciana Lamorgese a abordat miercuri la telefon acest subiect cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

- Advertisement -

Lamorgese i-a descris situaţia actuală din Italia şi s-a pronunţat în favoarea unei reuniuni speciale pe această temă a miniştrilor de interne din UE.

De săptămâni întregi, sute de migranţi ajung zilnic pe insula italiană Lampedusa. Migranţii pleacă adesea de pe coastele Tunisiei sau ale Libiei şi încearcă să ajungă în ţările UE pe ruta central mediteraneană, iar destinaţiile lor includ adesea Italia.

- Advertisement -

Ministerul de interne a înregistrat până în prezent peste 30.200 de migranţi ajunşi în Italia la bordul unor ambarcaţiuni. În aceeaşi perioadă a anului trecut, bilanţul a fost de aproximativ 14.800.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img