spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeReuters: O aeronavă americană la locul exploziilor Nord Stream

Reuters: O aeronavă americană la locul exploziilor Nord Stream

-

O aeronavă de recunoaștere a marinei americane a zburat în apropierea locului conductei avariate a Nord Stream 2 din Marea Baltică la câteva ore după ce au apărut primele daune, potrivit urmăririi analizate de Reuters.

- Reclama -

Avariile la onductele rusești Nord Stream 1 și 2 au izbucnit pe 26 septembrie, drenând gaze în Marea Baltică în largul coastelor Danemarcei și Suediei. Seismologii au înregistrat explozii în zonă, iar poliția din mai multe țări a demarat anchete.

Potrivit Reuters, avionul a decolat și a aterizat pe peninsula Reykjanes din sud-vestul Islandei, unde se află baza aeriană Keflavik.

La aproximativ 00:03 GMT pe 26 septembrie avionul survola Marea Nordului. Aproximativ în aceeași perioadă, seismologii suedezi au înregistrat o explozie subacvatică la sud-est de insula Bornholm din Marea Baltică.

O oră mai târziu, un avion de recunoaștere a zburat la sud de această insulă și s-a îndreptat spre Polonia. A stat aproximativ o oră în spațiul aerian de deasupra zonei de nord-vest a țării, după care, în jurul orei 02:44 GMT, a zburat în zona în care s-a produs scurgerea. Când avionul a ajuns în acest loc, s-a apropiat de locul exploziei cu aproximativ 24 km, a făcut un cerc și a zburat spre Kaliningrad.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img