spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitateReuters: Comerțul cu petrol dintre India și Rusia a început să submineze...

Reuters: Comerțul cu petrol dintre India și Rusia a început să submineze dominația de lungă durată a dolarului

-

Comerțul cu petrol dintre India și Rusia a început să submineze dominația de lungă durată a dolarului, a raportat Reuters.

Deoarece țările occidentale au impus un plafon de preț pentru petrolul din Rusia pe 5 decembrie, cumpărătorii indieni plătesc pentru majoritatea petrolului rusesc folosind rubla sau dirhamul din Emiratele Arabe Unite în loc de dolar.

- Advertisement -

După cum au subliniat autorii, după începerea războiului din Ucraina și refuzul Europei de a folosi petrolul rusesc, Moscova a devenit principalul furnizor de aur negru al Indiei.

În timp ce majoritatea băncilor ruse au fost sancționate de la începutul conflictului, clienții indieni și furnizorii ruși intenționează să continue tranzacționarea cu petrol rusesc, a spus sursa indiană.

„Furnizorii ruși vor găsi alte bănci care să accepte plăți. Guvernul nu ne cere să încetăm să mai importăm petrol rusesc, așa că sperăm că în cazul blocării sistemului existent, va fi posibil să găsim un mecanism alternativ de plată”, a spus interlocutorul.

La o lună după izbucnirea conflictului din Ucraina, Gita Gopinath, economist-șef la Fondul Monetar Internațional, a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei ar putea submina dominația dolarului, pe măsură ce blocurile comerciale internaționale se schimbă către alte valute.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img