spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăAnalizeReuters citând surse ucrainiene: Trupele ruse au capturat mai multe așezări în Lugansk

Reuters citând surse ucrainiene: Trupele ruse au capturat mai multe așezări în Lugansk

-

Trupele ruse au capturat mai multe aşezări lângă oraşele asediate Severodoneţk şi Lisiceansk din regiunea Lugansk, au anunţat marţi guvernatorul acesteia şi Statul Major al armatei ucrainene, relatează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Guvernatorul Luganskului, Serghei Gaidai, a confirmat relatări anterioare conform cărora satul Tocivka, situat la sud de Severodoneţk, a căzut sub controlul trupelor ruse. ”Din păcate, inamicul a aruncat în luptă armamente şi efective enorme şi a capturat Tocivka”, a declarat Gaidai.

La rândul său, Statul Major ucrainean a anunţat că trupele ruse controlează de asemenea localităţile Pidlisne şi Mirna Dolina, situate la sud de Lisiceansk, oraşul geamăn al Severodoneţkului situat de cealaltă parte a râului Siverski Doneţ, care nu mai poate fi trecut pentru că toate podurile sunt distruse.

Spre deosebire de Severodoneţk, unde numai zona industrială se mai află sub controlul trupelor ucrainene, acestea din urmă rezistă la Lisiceansk, dar sunt bombardate puternic de artileria rusească, a mai declarat guvernatorul ucrainean.

”Avem o situaţie dificilă pe tot frontul Luganskului. Inamicul lansează o ofensivă pe scară extinsă în regiunea noastră, a acumulat rezerve suficiente”, a semnalat Serghei Gaidai.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img