spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeReținut de DNA, ACHITAT în instanță

Reținut de DNA, ACHITAT în instanță

-

Șerban Țichindelean, fostul director al Direcției sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor Sibiu, a fost achitat pentru toate capetele de acuzare ce i-au fost aduse prin rechizitoriul depus în instanță de procurorii anticorupție în martie 2015. La fel a fost achitată și jurista Mirela Olteanu, trimisă în judecată în același dosar, scrie Turnul Sfatului.

- Reclama -

Este al doilea dosar important instrumentat de DNA Alba Iulia în județul Sibiu, în care judecătorii stabilesc să rechizitoriul procurorilor anticorupție nu are nicio legătură cu realitatea. În decembrie anul trecut, tot Tribunalul Sibiu (și tot pe fond, deocamdată, apelul fiind în curs de judecată) i-a achitat pe toți cei 26 de aleși ai municipiului Mediaș (printre care și fostul primar și doi foști viceprimari) în dosarul ce a vizat modul de achiziționare a acțiunilor societății GosCom.

- Advertisement -

Dosarul Țichindelean a apărut în spațiul public în septembrie 2014, când procurorii DNA Alba Iulia au descins la sediul DSVSA Sibiu și la domiciliul directorului executiv din acea vreme, ridicând documente și înscrisuri. În comunicatul de presă emis de DNA mai apoi, Șerban Țichindelean era acuzat de faptul că ar fi ascuns o carantină, dar – mai ales – că ar fi redus în mod nelegal sumele de decontat către medicul din circumscripția sanitar-veterinară Jina, Aurel Sterp. Acesta din urmă s-a constituit mai departe ca part civilă în dosar, cerând recuperarea unor presupuse prejudicii de 1,8 milioane de lei. O parte din acțiuni au fost puse și pe seama Mirelei Olteanu, care în calitate de jurist a pregătit o parte din documentele semnate mai apoi de fostul director al DSVSA. La o săptămână de la descinderi, Șerban Țichindelean a fost și reținut de procurorii anticorupție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img