spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeREȚINERI LGBT LA VARȘOVIA: Mai multe zeci de persoane au încercat să...

REȚINERI LGBT LA VARȘOVIA: Mai multe zeci de persoane au încercat să oprească forţele de ordine să aresteze un activist acuzat că a agăţat steaguri-curcubeu pe statui din Varşovia şi că a deteriorat o maşină a unei campanii pro-viaţă

-

Poliţia poloneză a reţinut mai multe zeci de persoane la un miting LGBT, după ce protestatarii au încercat să oprească forţele de ordine să aresteze un activist acuzat că a agăţat steaguri-curcubeu pe statui din Varşovia şi că a deteriorat o maşină a unei campanii pro-viaţă, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Membri ai grupului Stop Bzdurom, care militează împotriva homofobiei au spus că au agăţat steaguri pe statuille din oraş care îl reprezintă pe Iisus şi alte figuri, ca parte a luptei pentru drepturile LGBT (lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și trangendărilor), problemă larg dezbătută în Polonia în înaintea alegerilor prezidenţiale, care au abut loc acum o lună.

Partidul naţionalist PiS aflat la putere consideră că drepturile comunităţii LGBT sunt parte a „invaziei ideologice străine” care subminează valorile familiei tradiţionale. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că nu va comenta acţiunile recente ale poliţiei. Stop Bzdurom şi alte grupuri au făcut apel la un nou protest în Varşovia, sâmbătă, în semn de solidaritate cu persoanele LGBT.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...