spot_img
9.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAnalizeRețea românească, tun Corona în Germania de 1,5 milioane euro

Rețea românească, tun Corona în Germania de 1,5 milioane euro

-

Cu aproximativ 100 de ofițeri, poliția federală a fost implicată miercuri și într-un raid de amploare în Renania. În Köln, Bergheim și Pulheim, printre altele, poliția și autoritățile vamale au percheziționat apartamente private și un sediul al unei companii.Motivul a fost suspiciunea de fraudare a subvențiilor pentru criza coronavirus și evaziune fiscală.Miercuri dimineață, 2 decembrie, parchetul, poliția și vama au pus în aplicare 16 mandate de percheziție și patru mandate de arestare împotriva unor cetățeni români cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani – unul dintre ei localizat în Austria, potrivit Rheinische Anzeigenblaetter scrie Ziarul Românesc din Germania.

Cele patru persoane arestate sunt puternic suspectate de constituire de grup infracțional pentru fraudă comercială cu subvenții și evaziune fiscală, precum și de fals comercial.

- Advertisement -

Obținerea ajutorului Corona imediat prin informații false

Pe de o parte, mai mulți suspecți au primit ajutoare Corona de urgență din aprilie 2020 prin informații false în procedura online de la guvernul districtului Düsseldorf.

- Advertisement -

Suspecții au recrutat membri ai familiei din România, astfel încât să poată solicita ajutorul Corona în favoarea lor prin intermediul internetului.

Volumul total al subvenției este estimat în prezent la aproximativ 1,2 milioane de euro, din care aproximativ 800.000 de euro au fost plătiți.

Pe de altă parte, mai mulți acuzați sunt acuzați că au primit fără drept alocații pentru copii, din mai 2013 și că au depus sau extins cererile cu documente de identitate și certificate de înregistrare falsificate.

În timpul perchezițiilor a 15 apartamente din Köln, Bergheim, Krefeld, Essen și orașele austriece Linz și Frankenmarkt, precum și a unui depozit în Pulheim, serviciile de urgență au confiscat laptopuri, telefoane mobile și stick-uri USB.

În apartamentul unuia dintre învinuiți din Bergheim, ofițerii au găsit un atelier de falsificare, pe care făptașii l-au folosit pentru a produce cărți de identitate false și permise de conducere.

52 de ofițeri de la sediul poliției din Köln și 62 de ofițeri de la controlul financiar al muncii ilegale au fost implicați în această operațiune la scară largă.

Daunele totale se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. Investigațiile împotriva unui total de 13 suspecți sunt în curs de desfășurare. Informații suplimentare pot fi obținute de la procurorul superior Ulrich Bremer de la Parchetul din Köln la numărul 0221 / 477-4271.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img