spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăUncategorizedResturile unei rachete chinezești așteptate să cadă în weekend pe Pământ

Resturile unei rachete chinezești așteptate să cadă în weekend pe Pământ

-

  1. O parte din cea mai mare rachetă a Chinei, Long March 5B, este scăpată de sub control pe orbită, după ce a lansat săptămâna trecută o secțiune a noii stații spațiale a țării. Se așteaptă ca racheta să cadă pe Pământ în ceea ce se numește „o reintrare necontrolată” cândva sâmbătă sau duminică.

În greutate de 18 tone, racheta este unul dintre cele mai mari obiecte din ultimele decenii care intră necontrolat în atmosferă. Statele Unite au declarat joi că urmăresc traiectoria obiectului, dar în prezent nu intenționează să-l distrugă.

- Reclama -

„Sperăm că va ateriza într-un loc în care nu va face rău nimănui”, a declarat secretarul american al Apărării Lloyd Austin, citat de BBC. „Să sperăm că în ocean, sau într-un loc similar.”

Lansat pe 29 aprilie, pe o orbită eliptică la aproximativ 160 km- 375 km deasupra suprafeței Pământului, segmentul Long March-5b a pierdut înălțime de atunci. Cât de repede va continua să se descompună va depinde de densitatea aerului la altitudine și de rezistența pe care acesta o produce. Aceste detalii sunt puțin cunoscute.

Cea mai mare parte a vehiculului ar trebui să ardă atunci când pătrunde în atmosferă, dar există întotdeauna posibilitatea ca metalele cu puncte de topire ridicate și alte materiale rezistente să poată ajunge pe suprafața pământului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...