spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneResturile avionului ucrainean plecat spre România au fost găsite în nordul Greciei

Resturile avionului ucrainean plecat spre România au fost găsite în nordul Greciei

-

Un avion ucrainean de mici dimensiuni, de două locuri, care a decolat din Grecia şi ar fi trebuit să aterizeze la Bucureşti, a fost dat dispărut, au declarat, vineri seara, pentru Mediafax, surse din aviaţie. Resturi ale avionului ultrauşor au fost ulterior găsite în nordul Greciei.

- Reclama -

Aparatul ultrauşor ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul din Băneasa în cursul zilei de vineri, dar a fost dat dispărut în momentul în care nu a mai fost observat pe radare. Conform sursei citate, avionul de mici dimensiuni decolase din Alexandropolis, Grecia. Pe drum, la câteva sute de kilometri distanţă de la decolare, a dispărut de pe radar.

„Avioanele mici de zbor nu trebuie să depună un plan de zbor, aşa cum se întâmplă în cazul companiilor mari”, precizează sursele din aviaţie.

Avionul de două persoane ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul din Băneasa, în cursul zilei de vineri, dar nu a mai ajuns.

Potrivit site-ului de ştiri Star.gr, resturi ale fuselajului avionului ultrauşor au fost găsite de un localnic la nord de localitatea elenă Komotini, la câţiva kilometri de frontiera Greciei cu Bulgaria.

Autorităţile elene au mobilizat un elicopter Puma pentru căutarea avionului ultrauşor, iar, după semnalarea prăbuşirii aparatului, au fost mobilizate echipe terestre.

Avionul ultrauşor, de tip CT2K, a decolat vineri la ora 12.37 (12.37, ora României) de pe Aeroportul din Alexandroupolis, situat în nord-estul Greciei, cu destinaţia România. La bordul avionului ultrausor erau doi cetateni ucraineni.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...