spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăActualitateRespingerea intrării României în Schengen are susținere populară în Austria

Respingerea intrării României în Schengen are susținere populară în Austria

-

Potrivit unui sondaj al Societății Austriece pentru Politică Europeană (ÖGfE), nu există nicio majoritate în favoarea extinderii spațiului Schengen pentru a include România și Bulgaria. Sondajul a fost publicat vineri, 12 mai, scrie Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Dintre austriecii chestionați, 38% ar fi în favoarea aderării Bulgariei la Schengen, 42% resping așa ceva. În cazul României, 36% sunt în favoarea aderării, în timp ce 44% spun că sunt împotrivă. Cu toate acestea, aprobarea pentru extinderea Schengen se dovedește a fi mai mare decât era în urmă cu câțiva ani. În 2017, doar 23% dintre cei chestionați au fost în favoarea acesteia. La acea vreme, 65% au respins aderarea României și Bulgariei.

„Dezbaterea politică despre o extindere a spațiului Schengen este polarizată”, a declarat secretarul general al ÖGfE, Paul Schmidt, într-o emisiune, făcând aluzie la vetoul Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen. „Bucureștiul și Sofia nu ar trebui să fie victimele conflictului din cauza unei politici comune de azil și migrație la nivel european pe termen lung”, a spus Schmidt.

Dar austriecii sunt reticenți și privind extinderea Uniunii Europeane. „Aprobarea pentru țările din Balcanii de Vest de a adera la UE este mai mult sau mai puțin în mod constant scăzută în Austria de ani de zile. Tema extinderii a primit puțin răspuns favorabil din partea populației”, a spus Schmidt.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img