spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăAnalizeReputatul critic literar Nicolae Manolescu, directorul României Literare, cere cenzurarea presei

Reputatul critic literar Nicolae Manolescu, directorul României Literare, cere cenzurarea presei

-

Reputatul critic literar Nicolae Manolescu (n.red-directorul revistei România Literară) este de părere că cenzurarea presei este categoric necesară în anumite momente, el exemplificînd cu actualul război din Ucraina, unde cenzura știrilor ar fi chiar ”obligatorie”, transmite Inpolitcs.

”Comunicarea de știri poate fi cenzurată? Răspunsul la întrebarea din titlu este incontestabil: da” scrie Manolescu în ”România literară”.

”Combaterea știrilor false nu mai constituie o problemă. Constituie însă o problemă necombaterea lor. Să ne aducem aminte de vertiginoasa răspândire în societate a opiniilor antivacciniste, care ne face să ne întrebăm câți morți au pe conștiință toți cei care ne-au îndemnat, să nu mai spun cu ce „argumente“, să nu ne vaccinăm(…) Măsluind vorbele, putem susține orice. Un lucru e absolut cert: a lăsa fake news să circule nestingherite, în pielea goală, în mâinile mânjite de sânge ale propagandiștilor lui Putin ar fi o dovadă de iresponsabilitate. Când Zelenski își cheamă patetic concetățenii să nu se predea, deși cad bombele peste ei, ceas de ceas, zi de zi și în proporție de masă, ucigând de-a valma civili – copii, femei, bătrâni – ca să nu mai vorbim de cei aflați sub arme, avem datoria de onoare de a interzice difuzarea știrilor false din media rusească, de pe RT și Sputnik, care cad asupra noastră, a tuturor, asemenea bombelor și rachetelor Kremlinului. Știm demult că și cuvintele pot ucide.
Da, cenzura nu este doar necesară, ci și vitală, mai cu seamă în timpul unui război informațional, precum cel din Ucraina, indubitabil la fel de ucigător ca și războaiele clasice” conchide criticul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img