spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeReprezentantul special al lui Putin pentru Artica: Situația geopolitică din ultimele luni...

Reprezentantul special al lui Putin pentru Artica: Situația geopolitică din ultimele luni a contribuit la dezvoltarea mai intensă a Rutei Mării Nordului

-

Situația geopolitică din ultimele luni a contribuit la dezvoltarea mai intensă a Rutei Mării Nordului, a declarat Vladimir Panov, reprezentant special pentru dezvoltarea Arcticii la corporația nucleară rusă Rosatom, la Forumul Economic de Est.

- Reclama -

El a adăugat că Ruta Mării Nordului va deveni un coridor de transport important pe traseu, care este relevant pentru Rusia.

„Dacă ne uităm la schimbările din geopolitică, [devine] evident că direcția noastră principală va fi deplasarea de la vest la est. Acest lucru stimulează în special dezvoltarea Rutei Mării Nordului și a tuturor proiectelor arctice. <…> Dezvoltarea unei navigații inovatoare. <…> devine cea mai relevantă și interesantă provocare astăzi”, a spus Panov.

El a mai menționat că dezvoltarea Arcticii, pe lângă îmbunătățirea tehnologiilor de navigație în condiții climatice dificile, creează oportunitatea de a obține noi rezultate în domeniul bazei de resurse minerale, care anterior era inaccesibilă.

„În vremea sovietică, s-au făcut lucrări de bază destul de mari pentru studiul apariției minereurilor, alte scenarii pentru baza de resurse minerale. Acum, această muncă este în desfășurare. Și, ca rezultat, aceasta creează un potențial extraordinar pentru dezvoltarea Arcticii timp de multe decenii”, a conchis el, adăugând că regiunea Orientului Îndepărtat va juca unul dintre rolurile cheie în această lucrare, iar rezerva de personal, care se formează în acest scop, va fi solicitată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...