WikiLeaks a acuzat luni Ecuadorul că i-a tăiat conexiunea la internet fondatorului său, Julian Assange, refugiat la ambasada ecuadoriană la Londra, o întrerupere legată, potrivit site-ului, de recentele dezvăluiri în legătură cu candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, relatează AFP.

“Suntem în măsură să confirmăm că Ecuadorul i-a tăiat conexiunea la internet lui Julian Assange, sâmbătă, la orele 17.00 GMT, la scurt timp după publicarea discursului d-nei Clinton la Goldman Sachs”, a scris pe Twitter WikiLeaks.

Niciun purtător de cuvânt al ambasadei Ecuadorului nu a putut fi contactat pentru a face comentarii.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Quito s-a limitat să reafirme disponibilitatea Ecuadorului de a-i oferi azil politic lui Julian Assange, conform deciziei sale din 2012.

“Protecția statului ecuadorian va continua atât timp cât se vor menține circumstanțele care au condus la acordarea azilului”, a declarat ministerul.

Agenția de comunicare a WkiLeaks, Sunshine Press, anunțase anterior că această întrerupere are legătură cu un anumit “stat”, fără să ofere alte detalii.

“Am activat planurile de urgență corespunzătoare”, adăugase WikiLeaks.

Sâmbătă, WikiLeaks a publicat trei discursuri ale lui Hillary Clinton, plătite de banca Goldman Sachs, aruncând o lumină cruntă asupra legăturilor acesteia cu principalii actori de pe Wall Street.

Echipa de campanie a fostei Prime Doamne nu a contestat veridicitatea acestor documente, sustrase din e-mailurile lui John Podesta, președintelui de campanie al candidatei democrate.

Ea a acuzat guvernul rus că este responsabil de aceste scurgeri — punct de vedere împărtășit și de către guvernul american—, precum și WikiLeaks că-l ajută pe rivalul său în cursa pentru Casa Albă, republicanul Donald Trump.

Julian Assange, fondatorul site-ului de dezvăluiri WikiLeaks, trăiește refugiat la ambasada Ecuadorului la Londra din iunie 2012.

Australianul se află sub incidența unui mandat de arestare într-o anchetă pentru viol după plângerea depusă de o suedeză în 2010. Julian Assange neagă faptele, denunțând o manevră pentru a fi extrădat în Statele Unite, unde este urmărit penal pentru difuzarea de către WikiLeaks în 2010 a peste 250.000 de documente care dezvăluie culise ale diplomației americane.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?