Renate Weber: Demisia lui Liviu Dragnea nu trebuie aprobată. Demisia ţi-o dai şi pleci

0
570

Condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul referendumului este o condamnare pe fapte de corupţie, ceea ce înseamnă că ar trebui să se retragă din funcţia de preşedinte executiv al PSD,a declarat  la RFI europarlamentarul liberal, Renate Weber. Ea precizează că o demisie nu trebuie aprobată de nimeni.

Renate Weber declară că „demisia este un act unilateral de voinţă. Nimeni nu trebuie să-ţi aprobe demisia. Demisia ţi-o dai, eventual stabileşti un termen de la care să devină efectivă şi pleci. Deci din punctul ăsta de vedere, formula că unii membri nu acceptă nu-i o formulă serioasă, ea nu-l poate determina pe domnul Dragnea decât să-şi retragă demisia şi atunci într-adevăr, problema este a domnului Dragnea”.

Europarlamentarul liberal subliniază că Liviu Dragnea a fost condamnat pe fapte de corupţie: „În ce priveşte condamnarea domnului Dragnea, am văzut ieşirile publice, explicaţiile publice pe care le-a oferit. Domnul Dragnea mai are la dispoziţie o cale de atac în acest dosar. Personal, drept să vă spun, nu-mi dau seama, până nu văd motivarea instanţei, chiar nu-mi dau seama ce anume i se reţine domnului Dragnea, dar cred că în ce-l priveşte pe dumnealui, legislaţia invocată este o legislaţie care priveşte fapte din zona faptelor de corupţie. Este invocată legea aceea din 2000, prin care persoanele care erau în fruntea unor partide politice nu puteau să-şi folosească influenţa. Acestea sunt fapte conexate faptelor de corupţie. Deci din punctul ăsta de vedere, condamnarea domnului Dragnea (…) este o condamnare pe fapte de corupţie, adică o condamnare din cele pentru care, cel puţin din câte ştiu eu, PSD-ul spusese că va cere membrilor săi să se retragă din funcţiile pe care le deţin”.

Liviu Dragnea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, dar membrii de partid nu au fost de acord, spunând că suspendarea lui Traian Băsescu din 2012 a fost condusă de ambele partide, PSD şi PNL, iar funcţia politică este pierdută doar la corupţie, a spus luni liderul PSD, Victor Ponta.