spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăExterneRelația rece Biden-Netanyahu CASA ALBĂ: Nu este o insultă intenţionată

Relația rece Biden-Netanyahu CASA ALBĂ: Nu este o insultă intenţionată

-

Casa Albă a negat vineri faptul că preşedintele american Joe Biden îl umileşte intenţionat pe premierul Benjamin Netanyahu prin faptul că politicianul israelian nu a fost inclus până acum într-o primă rundă de apeluri telefonice ale preşedintelui SUA cu lideri străini de la preluarea funcţiei pe 20 ianuarie, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Lipsa contactului direct dintre preşedintele SUA şi prim-ministrul Israelului a alimentat speculaţiile în Israel şi în rândul experţilor pe problemele Orientului Mijlociu conform cărora noua administraţie ar putea semnaliza astfel nemulţumirea sa cu privire la legăturile strânse pe care Benjamin Netanyahu le-a avut cu predecesorul său, Donald Trump.

„Aşteaptă cu nerăbdare să vorbească cu prim-ministrul Netanyahu”, a răspuns purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki la informarea de presă zilnică, întrebată când îl va suna Biden pe liderul israelian.”Vă pot asigura că va fi în curând, dar nu am o dată anume sau un termen”.

Întrebată dacă întârzierea unui apel de curtoazie din partea preşedintelui Biden este menită să îl umilească pe liderul israelian, Jen Psaki a declarat: „Nu este o insultă intenţionată. Prim-ministrul Netanyahu este o persoană pe care preşedintele îl cunoaşte de ceva timp”. Joe Biden, a adăugat Psaki, „aşteaptă cu nerăbdare să aibă această conversaţia”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img