spot_img
37.2 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeRegizorul Cristian Mungiu: Corectitudinea politică nu face decât să-ți atragă atenția că...

Regizorul Cristian Mungiu: Corectitudinea politică nu face decât să-ți atragă atenția că ai de suferit și că vor fi niște consecințe dacă spui ce crezi. Vai, ce frumos ne purtăm cu ucrainienii, dar cu sirienii nu ne-am purtat frumos, iar de ăia din Africa nici nu știm cine cu cine se luptă

-

”S-ar putea să nu arătăm așa de grozav noi ca ființe umane, empatice, superioare dacă ne punem o oglindă mai sinceră în față” afirmă regizorul Cristian Mungiu, într-un interviu acordat Libertatea, de la Cannes, în care vorbește, în contextul războiului din Ucraina, despre ipocrizie ”empatică” și despre efectele political correcteness, transmite Inpolitics.

Mungiu, despre războiul din Ucraina:

”Ne afectează pentru că e lângă noi, dar el pune încă o dată în lumină această enormă ipocrizie empatică. Vai, ce frumos ne purtăm cu ucrainienii, dar cu sirienii nu ne-am purtat frumos, iar de ăia din Africa nici nu știm cine cu cine se luptă. Ok, asta e condiția ca să poți supraviețui într-o oarecare măsură dar, până nu înțelegi exact cum te raportezi la animalul din tine, e complicat să poți schimba ceva”.

”Dacă spui ce crezi, vor fi niște consecințe!”

”Pentru că mai vine și pătura asta enormă de political correctness așternută peste toată lumea, care te împiedică să zici ce crezi, ce simți, și care nu corectează nimic în profunzime. Nu se petrece niciun moment care să te facă se schimbi cu adevărat în raportul tău profund față de celălalt pe care l-ai identifica mai puțin ca un inamic pentru că e altfel decât tine.

Corectitudinea politică nu face decât să-ți atragă atenția că ai de suferit și că vor fi niște consecințe dacă spui ce crezi. Deci e o idee foarte proastă și, înainte să scormonești și să fii curios să afli ce are fiecare de zis, de fapt nici nu știi pe unde stai și poți să cazi foarte de sus – cum e acuma în Ucraina” mai spune reputatul regizor. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img